افرادی که کف پای صاف دارند، بهتر است از کفی مخصوص در کفش خود استفاده کنند تا از بروز مشکلاتی مانند کمردرد و… جلوگیری کنند. برای ساخت کفی طبی روشهای مختلفی وجود دارد. برای این که کفی دقیق و مختص به فرد ساخته شود، از اسكن پا استفاده میشود. برای انجام این کار نیز روشهای گوناگونی وجود دارد و میتوان با دستگاههای مختلفی کف پا را اسکن کرد. انتخاب ابزار کارآمد و دقیق برای تشخیص بهتر وضعیت پا میتواند بسیار مهم باشد. در این مقاله میخواهیم در مورد اسکن کف پا توضیح دهیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
با اسکن کف پا میتوان متوجه شد به کدام بخشهای پا فشار بیشتری وارد میشود. همین مسئله موجب میشود تا تشخیص عامل درد نیز راحتتر شود. علاوه بر این، اسکن کمک میکند تا نحوه عملکرد پا در حین راه رفتن را نیز مشاهده کنیم. در نهایت هم میتوان با نتایج اسکن پا برنامهای را برای درمان پا تدوین کرد. گاهی اوقات میتوان از دادهها برای برنامهریزی جراحی، بررسی پا پس از جراحی و همچنین درست کردن کفی استفاده کرد. تفسیر دادههای اسکن نیز باید توسط پزشک انجام شود.
برای اسکن پا روشهای مختلفی وجود دارد. در این بخش این روشها را معرفی میکنیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی میکنیم.
اسکنر نوری فناوری سادهای دارد. این اسکنر از صفحهای شیشهای، منبع نور و دوربین تشکیل شده است. عملکرد این اسکنرها مشابه با اسکنرهای کاغذ است و میتوان از آن برای بررسی نوع قوس کف پا در حالت ایستاده و اندازهگیری ابعاد پا استفاده کرد.
فرد روی صفحه شیشهای میایستد و اسکنر تصویر کف پا را ثبت میکند. هر بخش از پا که با صفحه تماس برقرار کند، در تصویر با رنگ سفید مشخص میشود. هر چه رنگ یک ناحیه سفیدتر باشد، یعنی وزن بیشتری را تحمل میکند. دقت اسکنر نوری یا اپتیکال برای پیدا کردن نقاط پرفشار پایین است و قابلیت اسکن پا در حین راه رفتن را ندارد و فقط میتواند پا را در حالت ثابت و ایستاده اسکن کند.
مزایای اسکنر نوری پا:
معایب اسکنر نوری پا:
در این نوع اسکنرها چندین حسگر فشاری وجود دارد. این حسگرها در پنل قرار دارند و میتوانند فشار وارد شده توسط پا را اندازهگیری کنند. این دستگاه حدود 5 تا 10 میلی متر ضخامت دارد و عرض آن 40-50 سانتی متر است. این دستگاه روی زمین قرار داده میشود و فرد میتواند روی آن بایستد یا راه برود.
سطح این اسکنر با هزاران سنسور کوچک اندازهگیری پوشانده شده است. هر یک از این سنسورها میتوانند فشار وارد شده از پا را به طور جداگانه اندازهگیری و ثبت کنند. در نتیجه دادهها دقت بالایی خواهند داشت. از آنجایی که میتوان پا را هم در حالت ایستاده و هم در حالت راه رفتن اسکن کرد، اطلاعات بسیار دقیق خواهند بود.
این نوع آنالیز پا میتواند اطلاعات زیادی را در مورد ساختار اسکلتی داخل پا، نقاط فشار کف پا، نوع قوس پا و مشکلات و ناهنجاریهای حین راه رفتن در اختیار پزشک قرار دهد؛ بنابراین معاینه کامل پا و بررسی ناهنجاریهای اسکلتی مربوط به پا توسط این دستگاه انجام میشود.
مزایای اسکنر فشاری:
معایب اسکنر فشاری:
این اسکنر یک مدل سه بعدی از کف پا ارائه میدهد. این مدل اطلاعات دقیق و کاملی در مورد ابعاد، اندازه و قوس پا دارد. اسکنرهای سه بعدی پا، اسکن را در حالت تمام وزن، نیمه وزن و بدون وزن انجام میدهند. برای اسکن کف پای صاف فرد پای خود را روی صفحه اسکنر سه بعدی قرار میدهد و آن را برای چند ثانیه نگه میدارد. این اسکنر دارای لیزر است و پا نیز توسط این لیزرها اسکن میشود.
خروجی سه بعدی در نرمافزار مخصوص ذخیره میشود. پرتو لیزری که در این دستگاه برای اسکن استفاده میشود هیچ آسیبی به فرد وارد نمیکند. در واقع هر زمان که نیاز به قالب پا داشته باشیم و ابعاد و اندازه پاها برایمان اهمیت زیادی داشته باشد، باید از اسکنرهای سه بعدی استفاده کنیم.
مزایای اسکنر سه بعدی:
معایب اسکنر سه بعدی پا:
همان طور که اشاره کردیم هر دستگاه خروجی دارد. خروجی هر کدام از اسکنرها میتواند متفاوت باشد و برخی از آنها دقیقتر هستند. مسلماً اسکنر سه بعدی خروجی دقیقتری نسبت به اسکنر نوری دارد. تفسیر خروجی اسکن پا باید توسط متخصص انجام شود. متخصص رنگهای مختلف خروجی را بررسی میکند که نشاندهنده میزان فشار روی بخشهای مختلف پا است. علاوه بر این ارتفاع قوس پا نیز بررسی میگردد. در مجموع این کار بسیار تخصصی است و در ساخت کفی طبی مناسب با پای فرد اهمیت دارد.
مقاله همه چیز درباره کفی طبی کودکان از دست ندهید.
قیمت اسکن کف پا به عوامل مختلفی بستگی دارد. اسکن کف پا به دو دلیل تجویز میشود:
در زمان تشخیص، هدف از اسکن پا تجزیه و تحلیل سلامت و فشار پا، راه رفتن، تعادل، تشخیص بخشهای مستعد ابتلا به زخم، تجزیه و تحلیل میانگین و حداکثر فشار پا برای یافتن محل اصلی درد و… است.
در زمینه طراحی کفی طبی نیز هدف از اسکن به دست اطلاعاتی در مورد ابعاد پا، نوع قوس پا، طول قوس، ارتفاع قوس و اندازهگیری حاشیه پا است.
بهتر است کف طبی نیز با اطلاعات کامل تشخیصی طراحی شود و صرفاً با توجه به ابعاد پا ساخته نشود. برای تشخیص دقیق نیز به دستگاههای پیشرفتهتری نیاز است. در نتیجه هر چه دستگاه دقیقتر باشد، قیمت اسکن نیز بالاتر میرود. در کنار این موارد، میزان تخصص پزشک و حتی مکان جغرافیایی نیز اثرگذار خواهد بود.
پیشنهاد می شود مطالعه مقاله کفی طبی پای صاف از دست ندهید.
در این مقاله به بررسی اسکن کف پا پرداختیم و انواع آن را توضیح دادیم. اسکن کف پا با اهداف مختلفی انجام میگردد. دستگاههای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. کاملترین اطلاعات را دستگاه اسکنر سه بعدی به ما میدهد و میتوان با کمک آن به صورت دقیق بخشهای مختلف پا را بررسی کرد.
بزرگترین مسئولیت ما در تیم پویای توان هاب مراقبت از سلامت جامعه توانخواهان است. ما در خانواده توان هاب تنها یک هدف داریم و آن اینکه کلیه خدمات توانبخشی شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپدی را بهصورت تخصصی در منزل شما عزیزان ارائه دهیم. در راستای تحقق این هدف، مشاوره تخصصی توان هاب برای شما عزیزان رایگان است و با ثبت درخواست تماس، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن با شما تماس میگیرند و بهمحض شروع درمان، درمانگران ما با کلیه تجهیزات لازم در منزل شما حضور پیدا خواهند کرد.
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…