در این مقاله از توان هاب به مرور تکنیک های کاردرمانی برای بیماران سکته مغزی میپردازیم. سکته مغزی به عنوان دوّمین عامل مرگ و میر گزارش شده است که تغییری نابهنگام را در مسیر زندگی بسیاری از انسان ها رقم می زند. این بیماری در اثر کاهش جریان خون به مغز رخ می دهد و به طور معمول باعث ضعف عضلات و فلجِ یک نیمه ی بدن می گردد. عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری انجام کارهای روزمره را با مشکلات فراوانی مواجه می کند. کاردرمانی با بهره گیری از تکنیک های درمانی گوناگون و تمرکز بر استفاده از اندام فوقانی و فعالیت های روزمره بیماران مبتلا به سکته مغزی، یکی از کلیدی ترین خدمات توانبخشی را در راستای بهبود این افراد ارائه می کند.
ضعف عضلانی ناشی از سکته مغزی می تواند حرکات دست را مختل کند. کاردرمانی از تکنیک های اسپلینت سازی برای کاهش سفتی بافت، کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی مفاصل بهره می گیرد. در نخستین مرحله ممکن است اسپلینت در بیمارستان و برای کاهش احتمال خشکی مفاصل تجویز گردد. خشکی مفاصل به حالتی اتلاق می گردد که انگشتان دست در حالتی خم شده باقی مانده و در طولانی مدّت مشکلات پوستی و بهداشتی را به همراه خواهد داشت. بسته به نیاز شما، اسپلینت ممکن است از پیش ساخته بوده و یا در جلسه درمان توسط درمانگر و با مواد ترموپلاستیک ساخته شود. در مواردی که پیش بینی می گردد عملکرد دست با پوشیدن اسپلینت برخواهد گشت، از اسپلینت موقّت و در مواردی که محدودیت عملکرد دست ماندگار باشد از اسپلینت های دائمی بهره می برند.
کاردرمانگران توان هاب آماده خدمت رسانی به شما هستند. ثبت درخواست کنید
اجرای تمرینات توانبخشی جزء مهمی از توانبخشی پس از سکته مغزی می باشد. جلسات کاردرمانی اغلب بر تمرینات مفصل آرنج متمرکز می باشد تا دامنه حرکتی مفصل، انعطاف پذیری و قدرت عضلات مربوطه را افزایش دهد. به تدریج که قدرت عضلات افزایش می یابد و به منظور ایجاد چالشِ بیش تر در تمرین، از دمبل و وزنه های قابل اتصال به مچ دست استفاده می شود. اجرای حالت دوچرخه زدن با اندام فوقانی نیز می تواند سبب افزایش تحمل عضلانی و دامنه حرکتی در بازوی مبتلا گردد.
پس از ابتلا به سکته مغزی انجام کارهای روزمره با دشواری روبرو می گردد. در همین راستا کاردرمانی به آموزش استحمام، غذا خوردن و لباس پوشیدن پرداخته و بر اساس توانایی افراد در استفاده از دست مبتلا از رویکردهای مجزّا و متنوعی بهره می گیرد. بهره گیری از وسایل کمکی و انطباقی همچون جوراب پوش، برس حمام و میله رساننده کمک قابل توجهی به استقلال افراد در اجرای فعالیت های روزمره می کند.
همچنین کاردرمانی در راستای توانبخشی بیماران مبتلا به سکته مغزی به ارتقای کیفیت اجرای سایر فعالیت های روزمره از جمله پختن غذا، شستن لباس ها و تمیز کردن خانه می پردازد. تکنیک های افزایش ایمنی نیز همچون نصب دستگیره در حمام و یا برداشتن فرش ها به منظور افزایش سطح عملکردی افراد انجام می شود. در صورت اختلال در حافظه و یا آشفتگی ناشی از ابتلا به سکته مغزی، کاردرمانگر می تواند در طراحی برنامه ای منظم و روزانه به این افراد کمک کند.
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…