اگر دستخط فرزند یا دانشآموزتان بهسختی خوانده می شود، خیلی ریز و یا در تمام کاغذ پخششده و یا پر از اشتباه هست، تغییرات کوچکی هستند که می توانند باعث تغییر بزرگی در این مشکلات باشند.
با در نظر گرفتن این نکات می توان به بهبود دستخط کودک کمک شایانی کرد.
حالت بدن:
از شیوه صحیح نشستن پشت میز یا نیمکت اطمینان حاصل نمایید، به این صورت که کف پاها روی زمین بوده، پشت کاملا صاف، بازوها در وضعیت مناسب روی میز با زاویه 90 درجه باشند. این وضعیت باعث می شود که بدن به سرعت خسته نشده و در بهترین وضعیت برای نوشتن می باشد.
گرفتن مداد:
گرفتن مداد با استفاده از روش سه انگشتی( شبیه عکس بالای متن) این اجازه را به دست ها و انگشت هایشان می دهد که مداد را بهدرستی در اختیار خود داشته باشند که سبب حرکت صحیح شست و مفصل انگشت ها می گردد. با گرفتن مداد به شیوه صحیح میزان کنترل بر روی مداد افزایش یافته و کودک زود خسته نمی شود.
فشار:
میزان فشارمداد روی کاغذ را بررسی کنید. بیش از اندازه پررنگ بودن نوشته، بهجا ماندن اثر نوشته بر روی صفحه بعدی و خستگی زودرس دست و انگشت کودکان از نشانه های فشار بیش از اندازه مداد می باشد. اگر کودک از فشار کمتر از میزان مورد نیاز استفاده کند، خط شان معمولا کمرنگ بوده و به سختی خوانده می شود.
شکل حروف:
از شیوه نوشتن حروف الفبا به صورت صحیح اطمینان حاصل نمایید. استفاده از شیوه صحیح نوشتن حروف سبب آسانتر شدن پیوسته نویسی و افزایش سرعت نوشتن و بهتر شدن دستخط در آینده می گردد.
فاصله گذاری:
کودکان را به گذاشتن حداقل فاصله 1.5 سانتیمتری ( یا اندازه یک انگشت) بین کلمات ترغیب کنید. این کار باعث میشود هر کلمه بهتر به چشم آمده و راحت تر خوانده شود.
اندازه:
به دانش آموزان کمک کنید که حروف را در اندازه صحیح بنویسند، به این صورت که حروف دارای کشیدگی (ا، ط،و غیره) کشیدگی مناسب را داشته، حروف دارای دنباله (ر،ز،ع و غیره) در حد صحیح دنباله شان کشیده شود، حروف کوتاه (د، ه و غیره) در اندازه صحیح و و روی خط قرار بگیرند. برای کمک به قرارگیری نوشته روی خط و دستخط بهتر، می توانید از کاغذهایی که دارای خط کشی بالاتر و پایین تر از خط اصلی می باشند استفاده کنید.
تصحیح اشتباهات رخ داده:
به کودک بیاموزید که اشتباهات رخ داده را به صورت تمیز و مرتب خط زده و یا پاک کند و از نوشتن بالای نوشته اشتباه که باعث به هم ریختگی و اشکال در خواندن متن می شود خودداری کند.
حمایت بیشتر:
اگر کودک شما دارای شلی مفصلی یا مشکل در کنترل مداد یا خودکار می باشد، استفاده از نوشت افزار مناسب با قطر بزرگتر می تواند در گرفتن نوشت افزار و کنترل آن به کودک کمک کرده و خستگی کمتری به همراه داشته باشد.
با سرعت کمتری بنویسند:
کودک خود را ترغیب کنید که عجله ای نداشته باشد. به آنها یادآوری نمایید که مسابقه ای در کار نیست و تمام کردن تکالیف و نوشتن جواب های صحیح با دستخط بد که باعث می شود کسی نتواند آن ها را بخواند فایده ای ندارد.
تمرین، تمرین، تمرین:
بله، حتی زمانی که مدرسه تعطیل است، تمرین کردن کودک مهم است و باعث می شود که مهارت هایی را که تاکنون کسب نموده را حفظ کرده و به عادت های بد گذشته برنگردد.