زانو درد: پرسش و پاسخ های حیاتی

زانو درد ممکن است ناشی از آسیب هایی همچون آرتروز، ضربه و… باشد. در این صورت احتمالاً به دنبال علّت آن خواهید گشت. برخی از سوالات متداول در مورد زانودرد آورده شده و دکتر جوزف بُسکو، متخصص جراحی طبّ ورزشی و مراقبت های زانو، به آن ها پاسخ داده است. به دنبال اطلاعات بیشتری هستید؟ آشنایی کامل با فیزیوتراپی زانو

  1. ممکن است زانو درد من ناشی از آرتروز باشد؟

    بله. حدود ۹۵ درصد از زانودردهای ناشی از آرتروز به علّت ابتلا به استئوآرتریت می باشد که دلیل آن، آسیب دیدگی و پارگی غضروف مفصلی است. احتمال این که علّت زانودرد به دلیل انواع دیگر آرتروز مانند آرتریت روماتوئید باشد اندک است.

  2. چه نوع آسیب هایی می توانند سبب زانو درد شوند؟

    اغلب آسیب های پیچشی سبب زانودرد می شوند که از جمله آن ها می توان به آسیب های مینیسک، آسیب های رباطی و صدمات وارده به رباط صلیبی قدامی اشاره کرد.

  3. تفاوت بین زانو درد ناشی از آرتروز زانو و یا سایر علل چیست؟

    تفاوت اصلی بین درد ناشی از آرتروز زانو و دیگر دلایلِ زانودرد، در همراه نبودنِ آن ها با ضربه به زانوست. به عنوان مثال کسی که رباط صلیبی قدامی و یا مینیسکش پاره شده است دقیقاً می داند که از چه زمانی درد آغاز شده است. اگر زانودرد به دلیل آرتروز باشد، دردِ آن کند و شدید خواهد بود.

  4. آیا ممکن است زانو درد من به خودی خود بهبود یابد؟

    بستگی دارد. مثلاً دردِ ناشی از آرتروز اغلب خود به خود کاهش می یابد؛ با این که ممکن است هیچ گاه به طور کامل از بین نرود. درد ناشی از یک آسیب به زانو در ابتدا افزایش می یابد اما اگر درمان نشود، ممکن است برخی فعالیت ها را نتوانید انجام دهید.


  5. چه زمانی احتیاج دارم که به ملاقات پزشک بروم؟

    هر شخص آستانه درد متمایزی نسبت به سایرین دارد. اگر به زانویتان آسیبی وارد شد و ملتهب شد، بایستی به ملاقات پزشک بروید. در صورتی که التهاب کاهش یافت نیز زانوی شما بایستی تحت آزمایش قرار بگیرد؛ چرا که ممکن است به ساختارهای داخلی زانو آسیبی رسیده باشد. اگر مبتلا به آرتروز هستید و روزهای بدِ شما از روزهای خوبتان بیش تر شده است، وقت آن است که به ملاقات پزشک بروید.

  6. چگونه زانوهایم را سالم نگه دارم؟

    کنترل وزن و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار اهمیت دارد. اگر در ورزش هایی مانند اسکی، تنیس و فوتبال شرکت می کنید که به زانوها نیروی زیادی وارد می کند، بهتر است وزن خود را کم کرده و تناسب اندام داشته باشید.

    در صورت احساس خستگی، بایستی دست نگه دارید. به شدّت آسیبِ زانوی خود توجه کنید؛ چرا که این آسیب اغلب در یک چهارم آخرِ بازی افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد. تنها حدود یک میلی ثانیه تاخیر در عملکرد عضلات می تواند منجر به آسیب زانو گردد. اگر عضلات محافظت کننده از رباط ها خسته باشند، نمی توانند کار خود را به خوبی انجام دهند.

فربد رضایی

کد نظام پزشکی: ک-د۲۹۸۱ کارشناسی کاردرمانی کارشناسی ارشد مدیریت توانبخشی از دانشگاه علوم پزشکی ایران ثبت اختراع دانشجوی نمونه کارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو استعداد‌های درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران دیپلم افتخار المپیاد کارآفرینی دانشجویان علوم پزشکی

Share
Published by
فربد رضایی

Recent Posts

تشخیص اختلال یادگیری ریاضی+[۱۰ بازی مؤثر ] برای درمان آن

آیا تا به حال حس کرده‌اید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…

3 هفته ago

چگونه اختلال خواندن بر کودکان تأثیر می‌گذارند؟علل +درمان

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا خواندن یک متن یا درک…

3 هفته ago

اختلال نوشتن چیست؟علائم + ۱۰ بازی مؤثر برای درمان

شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…

3 هفته ago

درمان مچ پا شکسته با فیزیوتراپی

مچ پای ما از استخوان‌های ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…

3 ماه ago

درای نیدلینگ (کمر و گردن) + هزینه

درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…

3 ماه ago

علائم سیاتیک + روش‌های درمانی

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…

3 ماه ago