فیزیوتراپی بیمار پارکینسون در منزل نقش کلیدی در مقابله با این بیماری ایفا می کند. اما چرا؟ به این دلیل که یک متخصص می تواند حرکت های مناسب را برای افزایش تحرک، قدرت و تعادل معرفی کرده و به شما کمک کند تا مستقل بمانید.
فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است همزمان علائم متعددی را تجربه کند. گرفتن سابقه و ارزیابی فیزیکی باید موضوعات اصلی را به عنوان بخشی از استراتژی مدیریت اولویت بندی کند. در حالی که فیزیوتراپی بر علائم فیزیکی یک اختلال متمرکز است، باید در نظر داشت که چگونه سایر علائم بر شیوه زندگی فرد تأثیر می گذارد.
مبتلایان به بیماری پارکینسون ممکن است متوجه مشکلات حرکتی روزمره مانند راه رفتن یا نشستن و برخاستن از صندلی یا تخت شوند. یا ممکن است کنجکاو باشند که بدانند چه ورزشی را می توانند انجام دهند و باید انجام دهند.
بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی است که باعث مشکلات حرکتی می شود. این مشکلات می تواند شامل لرزش، سفتی و مشکلات راه رفتن، تعادل و هماهنگی باشد.
بیماری پارکینسون همچنین می تواند منجر به مشکلات گفتاری و عوارض جانبی از جمله افسردگی، درد و مشکل در خواب شود.
بیماری پارکینسون سلول های ناحیه مغز میانی را که با عنوان ماده سیاه شناخته می شود، تحت تأثیر قرار می دهد. این قسمت از مغز دوپامین تولید می کند و به پاداش و حرکت مربوط می شود. بیماری پارکینسون باعث مرگ سلول های ماده سیاه می شود که سطح دوپامین را کاهش داده و باعث بروز علائم می شود.
در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. با این حال، دارو، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی ممکن است مفید باشد.
فیزیوتراپیست شما ارزیابی می کند که چگونه پارکینسون بر حرکت شما تأثیر می گذارد، خواه بیماری شما به تازگی تشخیص داده شده یا مدتی است این بیماری را داشته اید. این بدان معناست که آنها می توانند به حفظ سطح تناسب اندام شما کمک کرده و وضعیت بدنی و تعادل خوبی را با پیشرفت بیماری، برای شما حفظ کنند. این به شما کمک می کند مستقل بمانید.
ممکن است احساس کنید تحرک شما بسیار خوب است و بدون هیچ مشکلی ورزش می کنید. اما یک فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا تحرک خود را حفظ کرده و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
فیزیوتراپیست شما باید بخشی از شبکه پشتیبانی شما را شامل شود که شامل خانواده و مراقبین شما می شود تا به شما در مدیریت بیماری پارکینسون کمک کند.
فیزیوتراپی بیمار پارکینسون در منزل می تواند مزایای متعددی برای افراد مبتلا به پارکینسون و مراقبین آنها داشته باشد. این موارد در زیر مشخص شده است.
ورزش برای شما مفید است و اگر مبتلا به بیماری پارکینسون هستید برای شما بسیار مفید است. شواهد جدید نشان می دهد افزایش ورزش به 2.5 ساعت در هفته می تواند پیشرفت علائم پارکینسون را آهسته کند. فعالیتی که انجام می دهید می تواند مناسب شما و شرایط شما باشد. یک کلاس تمرین گروهی فشرده می تواند به مدیریت علائم خفیف کمک کند یا تمرینات مبتنی بر صندلی در خانه می تواند مسائل پیچیده را هدف قرار دهد.
یک فیزیوتراپیست با تخصص پارکینسون می تواند در مورد آنچه به شما کمک می کند توصیه و پشتیبانی کند. اگر ترجیح می دهید به تنهایی ورزش کنید، آنها می توانند به شما یک برنامه ورزشی بدهند تا در خانه آن را دنبال کنید. یا آنها ممکن است در مورد ورزش هایی که می توانید انجام دهید، مانند گلف، یا یک کلاس ورزشی که می توانید در آن شرکت کنید، مانند یوگا یا تای چی به شما توصیه کنند.
آنها می توانند نحوه کشش و ورزش را برای حفظ انعطاف پذیری مفاصل و ماهیچه ها به شما نشان دهند. این کار به رفع سفتی و کندی کمک می کند و به شما کمک می کند هموارتر حرکت کنید.
ورزش علاوه بر کاهش علائم بیماری پارکینسون، می تواند به سلامت عمومی شما نیز کمک کرده، گردش خون را افزایش داده و از بیماری های قلبی و ریوی جلوگیری کند. ورزش همچنین می تواند به شما در مدیریت استرس و خستگی کمک کرده و خلق و خوی شما را تقویت کند. همچنین می تواند به شما در خواب راحت کمک کند. هرچه بیشتر بتوانید ورزش انجام دهید، مزایای بیشتری خواهید داشت.
مبتلایان به بیماری پارکینسون می گویند حرکات خاصی با پیشرفت بیماری دشوارتر می شود. این موارد شامل غلتیدن در رختخواب، راه رفتن و نشستن و ایستادن (به ویژه برای سوار شدن و پیاده شدن در ماشین) است. فیزیوتراپی برای پارکینسون می تواند تکنیک هایی را به شما آموزش دهد که به سهولت این حرکات کمک کند.
یک فیزیوتراپ یا یک کاردرمانگر همچنین می تواند در مورد وسایل زندگی روزمره ای که می توانید استفاده کنید یا تغییراتی که می توانید در خانه خود ایجاد کنید، راهنمایی کند تا رفت و آمد راحت تر و ایمن تر شود.
همیشه قبل از خرید هرگونه وسیله کمکی با یک درمانگر مشورت کنید. بیماری پارکینسون بر افراد مختلف، متفاوت تأثیر می گذارد، بنابراین آنچه ممکن است برای یک فرد مفید باشد ممکن است برای دیگری مناسب نباشد.
فیزیوتراپیست شما می تواند با شما بر روی تمرینات قدرتی و تعادلی کار کند تا هر مشکلی را که ممکن است در راه رفتن داشته باشید، به ویژه هنگام چرخش، بهبود بخشید. افرادی که دچار بی حرکتی می شوند یا سفت تر یا ضعیف تر هستند، بیشتر در معرض سقوط هستند.
فیزیوتراپی بیمار پارکینسون در منزل می تواند به فرد در افزایش اعتماد به نفس و کاهش ترس از زمین خوردن کمک کند. فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند تکنیک هایی را به شما آموزش دهند که به شما کمک می کند با خیال راحت روی زمین فرود بیایید و در صورت زمین خوردن دوباره بلند شوید. اغلب، یک فیزیوتراپیست با یک کاردرمانگر همکاری می کند تا به شما کمک کند هرگونه خطری را از خانه خارج کنید.
بیماری پارکینسون می تواند انواع مختلفی از درد را ایجاد کند. یک فیزیوتراپیست می تواند درد شما را ارزیابی کند تا علت آن را بیابد. فیزیوتراپیست شما می تواند از روش های مختلف برای کاهش درد در عضلات و استخوان های شما (درد اسکلتی عضلانی) و اسپاسم های غیر ارادی ماهیچه ها (درد دیستونی) استفاده کند که شامل درمان دستی و کشش، و همچنین اعمال گرما یا سرما در ناحیه آسیب دیده می گردد.
همه دردها مربوط به پارکینسون نیست و ممکن است شما دچار بیماری هایی مانند آرتریت یا آسیب دیگری شوید که نیاز به فیزیوتراپی دارد. بنابراین ذکر هرگونه درد خاص به غیر از پارکینسون بسیار مهم است تا مطمئن شوید که از حمایت مناسبی برای خود برخوردار هستید.
نسخه بازنگری شده راهنمای فیزیوتراپی اروپا، مداخله فیزیوتراپی برای پارکینسون را به تمرینات ورزشی و حرکتی تقسیم می کند.
ثابت شده است که ورزش باعث حفظ سلامتی و بهزیستی در پارکینسون می شود و در حال حاضر مهم این است که نقش مهمی در درمان پیشگیری ثانویه (تمرکز بر قدرت، استقامت، انعطاف پذیری، تمرین عملکردی و تعادل) دارد. تمرین برای حفاظت عصبی بر استقامت متمرکز است و از رویکردهای اصول یادگیری حرکتی، مانند تصویرسازی ذهنی و آموزش دو کاره استفاده می کند. آموزش محافظت از اعصاب، برای موثر بودن، باید در مراحل اولیه معرفی شود، اما در همه مراحل کمک می کند. این شامل تمرینات پیچیده، قوی و فشرده است.
ورزش هایی که در محیط گروهی انجام می شوند دارای ارزش افزوده ای برای ایجاد ارتباط اجتماعی با افرادی است که با پیشرفت بیماری به طور فزاینده ای منزوی می شوند یا برای افرادی که به تازگی تشخیص داده شده اند، بنابراین می توانند مزایای ورزش و فعالیت را مشاهده کنند. محیط گروهی همچنین به افراد اجازه می دهد تا سوالات خود را مطرح کرده و علائم و راهبردهای مدیریتی خود را با یکدیگر در میان بگذارند.
فعالیت بدنی، به ویژه ورزش های هوازی می تواند باعث کاهش سرعت از بین رفتن مهارت های حرکتی و کاستن افسردگی شود. علاوه بر این، فیزیوتراپی در منزل کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون را افزایش می دهد.
انجام تمرینات قدرتی (دستگاه های وزنه، کش و …) پارامترهای فیزیکی مانند تعادل، پارامترهای راه رفتن، عملکرد بدنی را بهبود می بخشد، اما قدرت عضلات لزوماً بهبود نمی یابد.
اختلالات گانگلیونی پایه باعث ایجاد نقص در ایجاد رفتار داخلی (خودکار) می شود. استراتژی ها (روش های جسمانی یا توجهی و استراتژی های ترکیبی) می توانند به غلبه بر برخی از مشکلات حاصله کمک کنند، بنابراین به عنوان روشی مداخله ای که برای مبتلایان به پارکینسون استفاده می شود، به طور فزاینده ای مورد استفاده قرار گرفته است.
حرکت درمانی مبتنی بر موسیقی یک مداخله امیدوار کننده است که نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. جالب است زیرا ترکیبی از استراتژی های حرکتی شناختی، تکنیک های راهنما، تمرینات تعادل و فعالیت بدنی است. همچنین تمرکز بر لذت بردن از حرکت است و نه محدودیت حرکتی که ممکن است بیشتر از تمرینات استاندارد برای بیماران جذاب باشد.
همه می دانند که ورزش های مختلف برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مفید است. اما فیزیوتراپی به صورت ویژه مهم است. زیرا که یک متخصص می تواند حرکت های مناسب را برای افزایش تحرک، قدرت و تعادل را ارائه کرده و به شما کمک کند تا مستقل بمانید. مواردی که یک فیزیوتراپیست می تواند بر روی آن ها کار کند، شامل موارد زیر می شود:
انجام تمریناتی که به اصطلاح دامنه حرکتی بیمار را بزرگتر می کنند مانند قدم های بلند و حرکات بازو. این راهی برای آموزش مجدد ماهیچه ها و کند کردن پیشرفت بیماری پارکینسون می باشد.
الگوهای متقابل حرکات پهلو به پهلو و چپ به راست هستند، مانند حرکت دادن بازوها هنگام قدم زدن هنگام راه رفتن. بیماری پارکینسون ممکن است بر این الگوها تأثیر بگذارد. درمانگر شما ممکن است به شما در تقویت الگوهای متقابل با استفاده از دوچرخه دراز کشیده (دوچرخه ثابت که در آن در حالت نشسته هستید) کمک کند.
پیاده روی را تمرین کنید، به نوسان بازوها توجه داشته باشید. ممکن است آواز خواندن و زمزمه به حفظ ریتم کمک کند. کلاسهای رقص و تای چی نیز مفید هستند.
تعادل نرمال یک فعل و انفعال بین آنچه می بینید (بازخورد بصری)، گوش داخلی شما (که به شما کمک می کند تا جهت یابی کنید) و چگونگی حس زمین زیر پاهای شما می باشد. بیماری پارکینسون می تواند بر این سیستم تعادل تأثیر بگذارد و راه رفتن شما را ناپایدار کند، که به نوبه خود ممکن است شما را از حضور در فضاهای عمومی یا شلوغ بترساند. تمرین راه رفتن می تواند کمک کننده باشد. تمریناتی که با هدف بهبود تعادل انجام می شوند باید توسط یک فیزیوتراپ هدایت شود، او می تواند با شما همکاری کند تا هرگونه مشکل در مورد تعادل را درک کرده و روش های جبران را به شما آموزش دهد.
برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون شایع است که عضلات خم کننده لگن، همسترینگ و ساق پا دچار سفتی شوند. برای مقابله با این سفتی، بهتر است در فواصل مکرر در طول روز، تمرینات کششی انجام دهید. از یک درمانگر متخصص در زمینه بیماری پارکینسون بخواهید که نحوه انجام آن را به شما نشان دهد.
ماهیچه ها به طور طبیعی با افزایش سن ضعیف می شوند، بنابراین تمرینات قدرتی برای همه مهم است. اما تحقیقات نشان می دهد که ضعف عضلانی مشکل بزرگتری برای بیماران مبتلا به پارکینسون است. بسته به اینکه در چه مرحله ای از بیماری هستید، درمانگر ممکن است از شما بخواهد تمرینات مقاومتی را با دمبل سبک یا یک نوار مقاومتی (نوعی نوار لاستیکی ضخیم) انجام دهید.
تمرینات مبتنی بر استخر، با استفاده از مقاومت در برابر آب برای تقویت عضلات نیز می تواند مناسب باشد.
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…