کفی خار پاشنه چیست و چقدر موثر است؟

پا از مهم‌ترین اعضای بدن ما است که در طول روز تمامی وزن ما را تحمل می‌کند. یکی از مشکلات رایجی که برای این عضو بدن ممکن است اتفاق بیفتد، خار پاشنه است. خار پاشنه یک تکه استخوان است که در قسمت پاشنه پا رشد می‌کند. زمانی هم متوجه آن خواهید شد که بزرگ شود و در این قسمت درد ایجاد کند. مسئله‌ای که در مورد این مشکل وجود دارد این است که نمی‌توان آن را درمان کرد. بلکه می‌توان آن را با روش‌های مختلف کنترل و مدیریت کرد. پزشکان برای مدیریت درد خار پاشنه روش‌های غیرجراحی را توصیه می‌کنند. بهترین روش برای مدیریت این مشکل استفاده از کفی است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد کفی خار پاشنه توضیح دهیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید. 

خار پاشنه چیست؟

خار پاشنه یک تکه استخوان است که در قسمت پایین پاشنه رشد می‌کند. جایی که استخوان پاشنه به رباطی که بین پاشنه و گوی پای شما قرار دارد (فاشیای کف پا)، متصل می‌شود. حدود 15 درصد از افراد دچار این مشکل می‌شوند. این مشکل به مرور ایجاد می‌شود و معمولاً فرد زمانی متوجه آن می‌شود که در قسمت پاشنه درد احساس کند. 

دلایل بروز خار پاشنه

خار پاشنه پاسخ بدن به استرس و فشاری است که به رباط‎ها و تاندون‎های پا وارد می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است بدن شما در پاسخ به التهاب کف پا، در این قسمت از بدن خار پاشنه ایجاد کند. افرادی هم که دچار اختلال راه رفتن می‌شوند، ممکن است به این مشکل دچار شوند.

اختلال راه رفتن زمانی اتفاق می‌افتد که یک مشکل همانند یک بیماری وضعیت تعادل یا هماهنگی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و نمی‌توانید به طور معمول راه بروید. علاوه بر این، افرادی که به صورت مکرر پوششی که استخوان پاشنه را می‎پوشاند، جدا یا پاره می‌کنند هم ممکن است به این مشکل دچار شوند

عوارض خار پاشنه

خار پاشنه به خودی خود مشکلی ایجاد نمی‌کند. مشکل زمانی ایجاد می‌شود که این خارها بافت‌های اطراف به ویژه فاسیای پا را تحریک می‌کنند، رباطی که در امتداد کف پا قرار دارد و قوس پا را پشتیبانی می‌کند. از عوارض خار پاشنه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد به خصوص در هنگام صبح و در زمان برداشتم اولین قدم‎ها بعد از بیدار شدن از خواب
  • درد مبهم در طول روز به ویژه پس از ایستادن یا فعالیت طولانی مدت
  • حساسیت در پاشنه پا
  • التهاب
  • تورم در اطراف پاشنه
  • احساس گرما در ناحیه آسیب دیده
  • کاهش تحرک به دلیل احساس درد
  • بی‌حسی
  • مورمور شدن
  • احساس سوزش

نکته: برخی از افراد ممکن است خار پاشنه داشته باشند اما هیچ کدام از علائم را احساس نکنند و تنها با عکس‎برداری با اشعه ایکس متوجه وجود این مشکل شوند.

کفش طبی چیست؟ برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید.

روش‌های درمان خار پاشنه

پزشکان سعی می‌کنند تا جایی که امکان دارد برای درمان این مشکل از روش‌های تهاجمی و جراحی استفاده نکنند. روش‌های درمانی معمول خار پاشنه عبارت‌اند از:

  • استراحت دادن به پاشنه پا
  • استفاده از کمپرس سرد
  • مصرف داروهای ضدالتهاب خوراکی
  • استفاده از کفی مناسب برای خار پاشنه

معمولاً برای درمان این مشکل باید از تمامی روش‌های ذکر شده به صورت هم‌زمان استفاده کنید. در موارد شدید، پزشکان مجبور می‌شوند برای درمان پای فرد از روش جراحی استفاده کنند؛ اما معمولاً اکثر افراد با روش‌های غیرجراحی درمان می‌شوند. در ادامه می‌خواهیم در مورد یکی از بهترین روش‌های مدیریت این مشکل یعنی کفی طبی برای خار پاشنه توضیح دهیم. 

ساخت کفی طبی

کفی مخصوص خار پاشنه چیست؟

گاهی نیاز است برای مدیریت درد خار پاشنه و درمان آن از کفی طبی خار پاشنه استفاده کنید. این کفی‎ها برای رفع ناراحتی و درد ناشی از خار پاشنه طراحی شده‌اند. کفی‎های خار پاشنه به گونه‎ای طراحی شده‌اند که مانع برخورد بیشتر پاشنه پا به زمین می‌شوند. از آنجایی که نباید به این بخش از بدن فشار وارد شود و با سطوح سخت برخورد کند، کفی خار پاشنه می‌تواند بسیار مفید باشد. بهتر است فرد به صورت مداوم و به مدت حداقل 3 ماه از کفی استفاده کند تا خار پاشنه به طور کامل بهبود یابد. 

مقاله همه چیز درباره کفی طبی کودکان از دست ندهید.

فواید استفاده از پاشنه بند طبی برای خار پاشنه

کفی درمان خار پاشنه فواید زیادی دارد که در ادامه به آن‎ها اشاره می‎کنیم:

  • ضربه‌گیر بودن: با هر قدم می‌توانید ضربه و فشاری به پاشنه پا وارد کنید. این فشار می‌تواند برای خار پاشنه مضر باشد و آن را بدتر کند. کفی‎های خار پاشنه با مواد ضربه‌گیر مانند مواد ژله‌ای، فوم، سیلیکون یا ترکیبی از آن‎ها ساخته شده‎اند. این مواد باعث می‌شوند تا فشار به طور یکنواخت در سراسر پا توزیع شود و از میزان فشار وارد شده به پاشنه و فاسیای کف پا کاسته شود.
  • پشتیبانی از قوس پا: حمایت از قوس پا برای حفظ بیومکانیک خوب ضروری است. صافی کف پا یا قوس بیش از حد می‌تواند باعث ایجاد فشار روی فاسیای پا شود و در نتیجه روی ایجاد خار پاشنه اثر بگذارد. کفی‎های خار پاشنه اغلب دارای قابلیت‎هایی هستند که می‌توانند از قوس داخلی پا پشتیبانی کنند.
  • ایجاد ثبات و تعادل: درد و التهاب پاشنه پا می‌تواند بر تعادل و راه رفتن شما تأثیر بگذارد. کفی خار پاشنه باعث کاهش درد می‌شود و به شما کمک می‌کند تا بتوانید راحت‌تر راه بروید.
  • کاهش درد و التهاب: جنس کفی‎ها به گونه‎ای است که از میزان درد و التهاب پاشنه می‎کاهد. به همین دلیل هم با استفاده از آن‎ها فرد می‌تواند راحت‌تر راه برود و فعالیت‎های روزانه خود را بهتر انجام دهد.

از چه موادی برای ساخت کفی طبی مخصوص خار پاشنه استفاده می‌شود؟

از مواد مختلفی برای ساخت کفی برای خار پاشنه استفاده می‌شود. از جمله:

  • فوم اتیلن وینیل استات (EVA)
  • فوم پلی‌یورتان
  • مواد ژله‎ای
  • سیلیکون
  • پلی پروپیلن یا نایلون
  • پارچه‎های قابل تنفس

معمولاً کفی ژله‌ای برای خار پاشنه و کفی سیلیکونی خار پاشنه بسیار محبوب هستند؛ اما در برخی موارد از ترکیب چند ماده برای ساخت کفی استفاده می‌شود. 

انواع کفی خار پاشنه

کفی خار پاشنه انواع مختلفی دارد. در ادامه انواع آن را بررسی می‎کنیم:

  • کفی بدون نسخه: این کفی‎ها را می‌توانید بدون نسخه و به راحتی از داروخانه‎ها و فروشگاه‌های لوازم بهداشتی یا کفش‌فروشی‌ها خریداری کنید. کفی‎های آماده سفارشی‎سازی شده نیستند و همه می‌توانند از آنها استفاده کنند. اما اصولاً برای موارد خفیف استفاده می‌شوند.
  • کفی‎های سفارشی: این کفی‎ها را پس از اسکن پا و به صورت سفارشی و مخصوص فرد می‎سازند. کفی‌های طبی تأثیرگذارتر هستند و معمولاً برای موارد شدیدتر کاربرد دارند.
  • کفی‎های ساده: این کفی‎ها را می‌توانید با پوشیدن جوراب استفاده کنید یا درون کفش قرار دهید. در واقع به تنهایی قابل استفاده نیستند و به پا نمی‎چسبند.
  • کفی‎های پوشیدنی: این کفی‎ها را می‌توانید همانند جوراب بپوشید. این کفی‎ها مناسب صندل و پوشیدن در منزل و زمانی هستند که نمی‎خواهید کفش یا جوراب بپوشید.

مطالعه مقاله کفی طبی پای صاف از دست ندهید.

بهترین کفی برای خار پاشنه چه ویژگی‎هایی دارد؟

برای انتخاب بهترین کفی برای خار پاشنه باید به نکات مختلفی توجه کنید. ممکن است یک کفی برای یک فرد گزینه‎ای مناسب باشد، در حالی که برای فردی دیگر گزینه مناسبی نباشد. برای انتخاب کفی خار پاشنه باید به نکات زیر توجه کنید:

  • شدت درد پاشنه پا: اگر درد پا خفیف است، می‌توانید از کفی‎های معمولی و بدون نسخه استفاده کنید. در صورتی که در موارد شدیدتر بهتر است از کفی‎های طبی سفارشی استفاده کنید.
  • نوع کفش: برخی از کفی‎ها را نمی‌توان در تمامی انواع کفش‎ها استفاده کرد. در زمان خرید یا سفارش کفی، آن مدل کفشی را در نظر بگیرید که در اکثر مواقع به پا می‎کنید.
  • سطح فعالیت: اگر میزان فعالیت شما زیاد است؛ بهتر است یک کفی باکیفیت، با کارایی بالا و جذب ضربه و پشتیبانی خوب تهیه کنید.

نکته: به یاد داشته باشید که مشاوره با متخصص پا همیشه توصیه می‌شود. با کمک یک متخصص می‌توانید بهترین کفی را برای خود تهیه کنید. 

علاوه بر موارد ذکر شده بهتر است در زمان خرید کفی خار پاشنه به موارد زیر نیز توجه کنید:

  • جنس مواد کفی: هر چه جنس مواد باکیفیت‎تر باشد، طول عمر کفی نیز بیشتر می‌شود.
  • طراحی صحیح: طراحی صحیح و ارگونومیک در کفی پا بسیار مهم است. وقتی کفی سفارشی تهیه می‎کنید، به این مورد توجه می‌شود. پس باید در زمان خرید کفی طبی بدون نسخه به این نکته بسیار توجه کنید و یک کفی با طراحی ارگونومیک خریداری کنید که مشکل شما را بهبود بخشد.
  • قابلیت تهویه و تنفس: حتماً کفی تهیه کنید که دارای منافذ باشد و از تعریق پا جلوگیری کند.

همچنین درباره پیشنهاد می دهیم از اسکن کف پا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

سخن نهایی

در این مقاله به بررسی کفی خار پاشنه پرداختیم و انواع آن را معرفی کردیم. علاوه بر این، فواید و مزایای استفاده از کفی طبی برای خار پاشنه را توضیح دادیم. کفی طبی خار پاشنه می‌تواند از میزان درد و التهاب شما بکاهد. در نتیجه به مرور موجب بهبودی پا می‌شود. اکثر پزشکان نیز این روش درمانی را برای بهبودی خار پاشنه توصیه می‌کنند. شما می‌توانید با مشورت پزشک متخصص، کفی طبی خار پاشنه را به صورت آماده یا سفارشی تهیه کنید.

بزرگ‌ترین مسئولیت ما در تیم پویای توان هاب مراقبت از سلامت جامعه توان‌خواهان است. ما در خانواده توان هاب تنها یک هدف داریم و آن اینکه کلیه خدمات توانبخشی شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپدی را به‌صورت تخصصی در منزل شما عزیزان ارائه دهیم. در راستای تحقق این هدف، مشاوره تخصصی توان هاب برای شما عزیزان رایگان است و با ثبت درخواست تماس، کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند و به‌محض شروع درمان، درمانگران ما با کلیه تجهیزات لازم در منزل شما حضور پیدا خواهند کرد.

منابع:
clevelandclinic
protalus
pedifix

فربد رضایی

کد نظام پزشکی: ک-د۲۹۸۱ کارشناسی کاردرمانی کارشناسی ارشد مدیریت توانبخشی از دانشگاه علوم پزشکی ایران ثبت اختراع دانشجوی نمونه کارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو استعداد‌های درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران دیپلم افتخار المپیاد کارآفرینی دانشجویان علوم پزشکی

Share
Published by
فربد رضایی

Recent Posts

تشخیص اختلال یادگیری ریاضی+[۱۰ بازی مؤثر ] برای درمان آن

آیا تا به حال حس کرده‌اید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…

1 ماه ago

چگونه اختلال خواندن (Dyslexia)بر کودکان تأثیر می‌گذارند؟علل +درمان

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا خواندن یک متن یا درک…

1 ماه ago

اختلال نوشتن چیست؟علائم + ۱۰ بازی مؤثر برای درمان

شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…

1 ماه ago

درمان مچ پا شکسته با فیزیوتراپی

مچ پای ما از استخوان‌های ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…

3 ماه ago

درای نیدلینگ (کمر و گردن) + هزینه

درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…

3 ماه ago

علائم سیاتیک + روش‌های درمانی

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…

3 ماه ago