فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای توانبخشی بهبود یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت یا کیفیت زندگی شما به دلیل آسیب، جراحی یا بیماری است. در حالی که شباهتهایی بین فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد، تفاوتهایی کلیدی نیز بین این دو وجود دارد. در این مقاله میخواهیم به بررسی تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی بپردازیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
پیش از این که به تفاوتهای این دو حرفه بپردازیم، در ابتدا هر کدام را جداگانه بررسی میکنیم تا بهتر متوجه هر تخصص و حیطه کاری آن شوید.
بهبود یا بازیابی حرکت، قدرت و دامنه حرکت
فیزیوتراپی اغلب زمانی توصیه میشود که وضعیتی بر حرکت یا دامنه حرکت شما تأثیر بگذارد. فیزیوتراپی را میتوان برای موارد زیر استفاده کرد:
نوع درمانی که دریافت خواهید کرد، متناسب با نیازهای خاص شما خواهد بود. فیزیوتراپ به دقت سابقه پزشکی و وضعیت سلامت فعلی شما را بررسی میکند تا برنامه و اهدافی را برای درمان ایجاد کند. فیزیوتراپها از تکنیکهای مختلفی استفاده میکنند، از جمله:
اهداف کلی کاردرمانگر عبارتاند از:
کاردرمانی زمانی توصیه میشود که بیماری فرد بر توانایی او در انجام کارهای روزانه اثر بگذارد. معمولاً در شرایط زیر کاردرمانی را توصیه میکنند:
سیستم وستیبولار چیست؟ برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید.
کاردرمانگر در ابتدا سابقه پزشکی و وضعیت فرد را بررسی میکند تا متوجه شود که او چه نیازهایی دارد. سپس از این اطلاعات برای ایجاد یک برنامه درمانی و تعیین اهداف خاص استفاده خواهند کرد. کاردرمانی به بیمار کمک میکند تا کارهای زیر را انجام دهد:
فیزیوتراپی بر کمک به بهبود حرکت، تحرک و عملکرد فرد بیمار تمرکز دارد. یک فیزیوتراپ ممکن است این کار را با استفاده از انواع تمرینات، کششها یا سایر فعالیتهای بدنی انجام دهد. برای مثال، فردی که جراحی تعویض مفصل زانو داشته، ممکن است به عنوان بخشی از بهبودی خود به فیزیوتراپ مراجعه کند. فیزیوتراپ به بیمار کمک خواهد کرد تا زانوی او تقویت شود و دامنه حرکتی مفصل زانو افزایش یابد. این کار میتواند به بیمار کمک کند تا با درد و ناراحتی کمتری حرکت کند.
کاردرمانی بر کمک به بیمار در انجام آسانتر وظایف روزانه تمرکز دارد. این نوع درمان بر بهبود مهارتهای حرکتی ظریف و بزرگ فرد تمرکز دارد تا او بتواند فعالیتهای روزانه خود را انجام دهد. علاوه بر این، کاردرمانگر روی بهینهتر کردن محیط خانه یا مدرسه و… بیمار تمرکز میکند تا او بتواند در این محیطها راحتتر فعالیت کند.
پیشنهاد می شود با تمرینات کاردرمانی در منزل بیشتر آشنا شوید.
با وجود این تفاوتها، شباهتهایی هم بین این دو شاخه وجود دارد:
شرایط و نیازهای خاص فرد، نوع درمان را مشخص میکند. اگر شرایطی دارید که بر توانایی شما در راه رفتن یا حرکت دادن قسمتی از بدن (بدون درد) تأثیر میگذارد، بهتر است به یک فیزیوتراپ مراجعه کنید. آنها میتوانند برای کاهش درد، بهبود تحرک، قدرت و دامنه حرکتی از طریق تمرینات هدفمند، کششی و سایر روشها با شما همکاری کنند. یا شاید متوجه شدهاید که برای انجام کارهای روزانه، مانند برداشتن اشیاء یا لباس پوشیدن، مشکل دارید. در این مورد، کار با یک کاردرمانگر را توصیه میکنیم. بهتر است برای راهنمایی بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
مطالعه مقاله کاردرمانی در منزل برای بزرگسالان از دست ندهید.
در این مقاله به بررسی شباهتها و تفاوتهای کاردرمانی و فیزیوتراپی پرداختیم. در بسیاری از مواقع این دو حرفه یکدیگر را پوشش میدهند. گاهی هم یک بیمار برای بازیابی توان خود به هر دوی اینها نیاز دارد. برای تشخیص این مورد بهتر است با کارشناسان سایت توان هاب ارتباط برقرار کنید . پس از تشخیص می توانید از خدمات کاردرمانی در منزل و یا فیزیوتراپی در منزل توان هاب استفاده نمایید.
کاردرمانی بر کمک به افراد در انجام فعالیتهای روزانه تمرکز دارد، در حالی که هدف فیزیوتراپی بهبود حرکت و عملکرد فیزیکی بیمار است.
بله، اما تمرکز اصلی بر استفاده از فعالیت بدنی برای بهبود عملکرد است تا آمادگی جسمانی.
در حالی که فیزیوتراپی در درجه اول بر سلامت جسمانی تمرکز دارد، میتواند به طور غیرمستقیم و با بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درد بر سلامت روان تأثیر بگذارد.
هر دو روش درمانی ارزشمند هستند و همه چیز به نیازها و اهداف خاص فرد بستگی دارد.
بله، این روشهای درمانی مناسب کودکان نیازمند هم هست.
طول جلسه با توجه به نیاز و اهداف بیمار متفاوت است، اما به طور معمول بین 30 تا 60 دقیقه طول میکشد.
بله، درمانگران هر دو روش تمریناتی را برای منزل مشخص میکنند.
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…