گفتار درمانی آنلاین

گفتار درمانی آنلاین روشی نوین است که به افراد با مشکلات گفتاری و زبانی کمک می‌کند. از طریق ویدئوکنفرانس و ابزارهای دیجیتال، جلسات درمانی با گفتاردرمانگر برگزار می‌شود. این روش انعطاف‌پذیری، دسترسی آسان و راحتی بیشتری را برای بیماران فراهم می‌کند.

درخواست مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان و درخواست خدمات گفتار درمانی شماره تلفن خود را وارد کنید. با شما تماس خواهیم گرفت…

گفتار درمانی آنلاین 1

کیفیت زندگی شما

دغدغه ماست

چرا گفتار درمانی آنلاین توان هاب؟

گفتار درمانی آنلاین 2

کیفیت خدمات بهتر

مجموعه توان هاب از مجرب‌ترین و بهترین متخصصان توانبخشی کشور استفاده می‌کند. این مجموعه، اولین موسسه ارائه توانبخشی در منزل است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران تاسیس شده است.

گفتار درمانی آنلاین 3

رفت و آمد آسان

با ارائه خدمات توانبخشی در منزل، زحمت رفت و آمد از دوش شما برداشته خواهد شد. این مزیت، به‌ویژه برای سالمندان، کودکان و معلولان حرکتی بسیار کمک‌کننده است

گفتار درمانی آنلاین 4

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

ما به قدری به تخصص و تعهد کادر درمانی خود اطمینان داریم که تضمین می‌کنیم در صورت عدم رضایت شما، وجه پرداختی به طور کامل عودت داده خواهد شد.

گفتار درمانی آنلاین 5

کاهش هزینه

شاید در نگاه اول به نظر برسد که درمان در منزل هزینه بیشتری خواهد داشت؛ اما از آنجا که کیفیت درمان در این روش بسیار بالاتر می‌رود، نتیجه بخشی سریعتر خواهد بود و با کاهش تعداد جلسات مورد نیاز، هزینه نهایی شما کاهش می‌یابد.

گفتار درمانی آنلاین 6

محیط آشنا و راحت

محیط کلینیک و درمانگاه می‌تواند برای بسیاری از افراد به‌ویژه کودکان اضطراب آفرین باشد؛ انجام مراحل درمان در خانه باعث می‌شود که بیماران احساس راحتی بیشتر داشته باشند و با کاهش استرس، انگیزه انجام تمرینات افزایش یابد.

گفتار درمانی آنلاین 7

درمان اختصاصی

در کلینیک‌های حضوری، به طور همزمان درمان برای چندین نفر و گاهی برای ده‌ها نفر انجام می‌شود. اما در درمان‌های توانبخشی در منزل، هر فرد به طور خصوصی و به صورت تکی مورد درمان قرار می‌گیرد که کیفیت آن را افزایش می‌دهد.

گفتاردرمانی آنلاین تخصص بدون مرز، درمان بدون توقف با تیم توان هاب

گفتاردرمانی آنلاین یا تله‌تراپی ( Online Speech-Language Teletherapy) ارائه خدمات مربوط به گفتاردرمانی از راه دور است. در این روش درمانی از فناوری‌های ارتباطی آنلاین مانند تماس ویدئویی برای برقراری ارتباط میان گفتاردرمان‌گر و بیمار استفاده می‌شود. فرایند ارزیابی و تشخیص وضعیت بیمار، تشخیص مشکلات و اختلالات او و اجرای تمرینات و اقدامات درمانی هم به‌طور آنلاین پیش می‌روند. اگر خودتان، کودکتان یا یکی از بزرگسالان اطرافتان با مشکلات گفتاری درگیر هستند، بدانید که خدمات حرفه‌ای و مطلوبی وجود دارند که با طراحی یک مسیر درمان عالی و بی‌دردسر، به بهبود سریع افراد کمک می‌کنند. 

در ادامه از گفتاردرمانی آنلاین، شیوه انجام آن و تجهیزات و تمرینات لازم برای آن می‌گوییم. ضمن اینکه خدمات قابل اعتماد و مؤثری را برایتان معرفی می‌کنیم که تمام نگرانی‌هایتان را در راه گفتاردرمانی برطرف می‌کنند.

فهرست مطالب

نگاهی کلی به گفتار درمانی آنلاین

گفتار درمانی آنلاین روشی برای ارائه خدمات درمان گفتار و زبان از طریق اینترنت است. در این روش درمان، بیمار فارغ از سن و سال، از طریق ابزارهای ویدئو کنفرانس با گفتاردرمانگر ارتباط برقرار می‌کند و از او برای درمان لکنت، اختلالات تلفظ، اختلالات صوتی و یادگیری و به طور کلی تقویت مهارت‌های ارتباطی کمک می‌گیرد.

دختر بچه در حال گفتار درمانی آنلاین

گفتاردرمانی برای چه مشکلاتی استفاده می‌شود؟

برایتان گفتیم که گفتاردرمانی به مشکلات و اختلالات مربوط به گفتار، زبان، بلع، صدا و ارتباطات مربوط می‌شود. حالا می‌خواهیم به‌طور دقیق‌تر، از مشکلاتی بگوییم که برای درمان آن‌ها، نیاز به خدمات گفتاردرمانی وجود دارد. خدمات این شاخه علمی از توانبخشی به رفع مشکلات افرادی در دسته‌بندی‌های زیر کمک می‌کنند. 

کودکان

مشکلات و اختلالات گفتاردرمانی کودکان بسیار رایج است. با استفاده از روش‌های درمانی مناسب، گفتاردرمانی در منزل و دریافت خدمات علمی و حرفه‌ای، بسیاری از مشکلات و بیماری‌های کودکان درمان می‌شوند. کودکان زیر به گفتاردرمانی نیاز دارند؛

 کودکانی که:

  1. دچار لکنت هستند.
  2. تاخیر در گفتار دارند( دیر به حرف می ایند یا دایره واژگان محدودی دارند.)
  3. در بیان و تلفظ برخی از حروف مانند «ر» یا «ژ» و…، مشکل دارند.
  4. اختلالات مختلفی مثل سندروم داون،اتیسم و شکاف لب و کام و … دارند.

بزرگسالان 

نیاز به گفتاردرمانی فقط محدود به بچه‌ها نمی‌شود و بزرگسالان هم به دلایل مختلف به دریافت این خدمات نیاز پیدا می‌کنند. برای مثال، استفاده از خدمات گفتاردرمانی بزرگسالان در موارد زیر توصیه می‌شود:

  • توانایی گفتار یا بلع را به‌دلیل سکته یا آسیب‌های مغزی از دست داده‌اند.

  • دچار لکنت هستند

  •  اختلالات صوتی (مانند صدای خش‌دار) دارند.

  • در زمان حرف‌زدن به مشکلاتی مانند کُندی تکلم دچار شده‌اند.

مادر و کودکی درحال تمرین گفتار درمانی آنلاین

گفتاردرمانی آنلاین چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

گفتاردرمانی آنلاین روشی مجازی و آنلاین برای درمان اختلالات گفتار، زبان و ارتباطات است. این شیوه درمان به‌طور تصویری و اینترنتی انجام می‌شود. در واقع، بیمار و گفتاردرمان‌گر از راه تماس ویدئویی جلسات درمان را مشابه روش حضوری پیش می‌برند. 

این روش برای کسانی مناسب است که:

  1. دسترسی به درمان‌های حضوری ندارند (افرادی که ساکن خارج از ایران هستند و میخواهند از خدمات داخل کشور استفاده کنند یا افرادی که در شهرهای کم امکانات زندگی میکنند).
  2. افرادی که به دلایل مشکلات جسمانی مانند ابتلا به پارکینسون یا سکته مغزی توانایی حرکتی ندارند.
  3. کودکانی که به مشکلاتی مانند اوتیسم یا لکنت و… دچارند و رفت‌وآمد والدین برای رساندن آن‌ها به مراکز درمان حضوری دشوار است. 
  4. والدین یا مراقبان بیماران زمان و فرصت کافی برای بردن آن‌ها به مراکز درمانی حضوری را ندارند.
گفتار درمانی آنلاین 8

گفتاردرمانی آنلاین برای کودکان

گفتار درمانی کودکان آنلاین هم روشی اینترنتی و با استفاده از تماس ویدئویی است که در طی آن، جلسات درمان مشابه روش حضوری و با روش‌های ساختارمند و بازی‌ها پیش می‌روند. در این روش، بنا به وضعیت کودک و نیازهای او، روش و هدف درمان تعیین می‌شوند. 

برای برقراری ارتباط میان بیمار و درمانگر هم از پلتفرم‌های آنلاین مختلف مانند گوگل میت، واتس‌اپ، اسکایپ یا بسترهای تخصصی مراکز گفتاردرمانی آنلاین استفاده می‌شود.

مزایای گفتاردرمانی از راه دور

گفتاردرمانی تصویری و آنلاین روشی عالی و ایده‌آل برای کسانی است که به هر دلیلی نمی‌توانند مراجعه حضوری به مراکز درمانی داشته باشند. از امتیازات دیگر این روش باید به موارد زیر هم اشاره کنیم:

  1. دسترسی آسان؛
  2. انعطاف‌پذیری بالا در زمان‌بندی جلسات؛
  3. امکان حضور اعضای دیگر خانواده و اطرافیان بیمار؛
  4. دسترسی به متخصصان خبره در نقاط مختلف کشور؛
  5. راحتی بیشتر بیمار با ماندن در محیط آشنا و امن منزل.

روند برگزاری جلسات آنلاین

جلسات گفتار درمانی از راه دور با روندی کاملاً مشابه جلسات حضوری برگزار می‌شوند و کیفیت مشابه و حتی بهتری در برخی مواقع دارند. در واقع، اگر درمانگر متبحر و متخصص درمان آنلاین باشد، هیچ تفاوتی میان خدمات حضوری و غیرحضوری نیست. روند برگزاری جلسات هم به‌ شرح زیر است:

  1. مراجعه به مرکز درمان مناسب و مشاوره برای بررسی جلسات مورد نیاز.
  2. بررسی امکان دسترسی به پلتفرم ارتباطی آنلاین مناسب.
  3. هماهنگی با گفتاردرمانگر و مجموعه برای وقت جلسه.
  4. ورود به جلسه آنلاین و معارفه میان بیمار و متخصص.
  5. انجام فعالیت‌ها و تمرینات گفتاردرمانی.
  6. دریافت تکالیف هر جلسه.
  7. هماهنگی برای جلسه بعد.

 

چک‌لیست آمادگی جلسه مجازی

برای اینکه بتوانید دید دقیق‌تر و چشم‌انداز واضح‌تری نسبت به مشاوره گفتاردرمانی آنلاین داشته باشید، یک چک‌لیست یا همان فهرست آمادگی برای برگزاری این جلسات هم آماده کرده‌ایم که در ادامه با شما در میان می‌گذاریم:

 

قبل از جلسات                                                           

-تعیین وقت و یادآوری به بیمار
-آماده‌سازی فنی پلتفرم ارتباطی با اتصال به اینترنت و تهیه لوازمی مانند هدفون

-دسترسی به لینک ورود به جلسه

در طول جلسات

-ورود به‌موقع به پلتفرم

-تنظیم زاویه دوربین و میکروفون

-پیش‌برد جلسه با اقدامات لازم 

بعد از جلسات

-خروج از پلتفرم آنلاین

-پیگیری مشاور در صورت نیاز

برای شروع گفتاردرمانی آنلاین، همین حالا درخواست مشاوره رایگان خود را ثبت کنید.

مطالعه موردی: کودک اوتیسم با جلسات آنلاین منظم

بعضی از کودکان مبتلا به اوتیسم، نیاز جدی به گفتاردرمانی دارند. برگزاری جلسات آنلاین منظم به آن‌ها کمک می‌کند که در مسیر درمان به‌خوبی پیش بروند. ماندن در خانه و برگزاری جلسات در محیطی آشنا و آرام برای کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً با نتایج بسیار خوبی همراه است. 

برگزاری جلسات گفتاردرمانی آنلاین برای کودکان مبتلا به اوتیسم روندی مشابه مراحل زیر دارد:

کودکان زیر ۳ سال

برای کودکان این سن:

  • والدین باید برای  گفتاردرمانی اینترنتی با تمرینات تصویری در جلسات آنلاین حضور داشته باشند.
  • والدین و مراقبان کودک تمرینات را در طول جلسه یاد می‌گیرند و در روزهای دیگر با کودک انجام می‌دهند.
  • نیاز به تعامل والدین و مراقبان کودک با درمان‌گر وجود دارد تا روند پیشرفت قابل ارزیابی و بررسی باشد.

کودکان ۳ تا ۶ سال

برای کودکان این سن:

  • والدین هم معمولاً در جلسات آنلاین حضور دارند، اما کودکان به‌تنهایی هم می‌توانند شرکت کنند.
  • لازم است که والدین یا مراقبان کودک در جریان دقیق امور درمانی قرار داشته باشند و فعالیت‌های درمانی را در منزل با بیمار تمرین کنند. 

کودکان ۷ سال به بالا

جلسات درمان برای این کودکان:

  • نیازی به حضور اطرافیان و والدین ندارند.
  • لازم است که همچنان، والدین در جریان درمان و تمرینات مورد نظر باشند.

تحقیقات چه می‌گویند

برخی مشاهده‌ها و پژوهش‌ها نشان می‌دهند که گفتاردرمانی آنلاین در مواردی مانند ابتلای بیماران به اوتیسم، نتیجه‌ای حتی بهتر از درمان حضوری به همراه دارد. در سال ۲۰۲۱، مطالعه‌ای در دانشگاه کوئینزلند انجام شد که نشان می‌داد، درمان آنلاین در بهبود مهارت های اجتماعی و کاهش اضطراب در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بسیار موثر است.

پژوهشی در مؤسسه تله‌تان کیدز استرالیای غربی در سال ۲۰۲۰ هم نشان داد که درمان آنلاین گفتاردرمانی برای کودکان و نوجوانانی که با اضطراب و افسردگی هم درگیر بودند، نتایج بهتری داشته است. 

بالاتر از ۹۸درصد مراجعان توان هاب هم از خدمات آنلاینی که دریافت کرده‌اند، احساس رضایت کامل داشته‌اند و این روش را به هیچ روش دیگری ترجیح نمی‌دهند. 

تجهیزات و فضای مورد نیاز برای جلسه آنلاین

برای برگزاری جلسات گفتاردرمانی آنلاین به امکانات و تجهیزاتی نیاز است که این روزها در دسترس بیشتر افراد قرار دارند. در واقع، جای نگرانی بابت تأمین و آماده‌سازی امکاناتی خیلی خاص و ویژه وجود ندارد. در جلسات گفتاردرمانی معمولاً به این امکانات نیاز خواهید داشت:

  1. دسترسی به نرم‌افزار ارتباطی
  2. رایانه، تبلت یا گوشی تلفن همراه
  3. اتصال به اینترنت پایدار و باکیفیت
  4. هدفون، اسپیکر یا میکروفون مناسب
  5. فضایی آرام مانند یک اتاق با نور مناسب
  6. میز و صندلی راحت برای نشستن در طول جلسه

گاهی‌اوقات، تهیه وسایل و لوازم کمک آموزشی توصیه‌شده از سوی گفتاردرمان‌گر مانند فلش‌کارت‌ها هم ضروری است.

تمرینات گفتاردرمانی قابل اجرا در خانه

طیف متنوعی از افراد به گفتاردرمانی نیاز دارند. برای مثال، برخی به‌علت مشکلات گفتاری ژنتیکی یا ابتلا به اختلالات و بیماری‌های مادرزادی نمی‌توانند به‌درستی صحبت کنند و برخی هم به‌خاطر اختلالات اکتسابی نظیر ابتلا به پارکینسون یا سکته مغزی به این خدمات نیاز دارند. 

بنا به شرایط و وضعیت هر بیمار، برنامه‌ای مشخص برای درمان کودکان یا گفتار درمانی بزرگسالان آنلاین در نظر گرفته می‌شود.

تعرفه و هزینه گفتاردرمانی آنلاین ۱۴۰۴

تعرفه و هزینه‌ای که بابت جلسات گفتاردرمانی آنلاین پرداخت می‌شود، به عوامل مختلفی وابسته است. در واقع، یک نرخ کلی و مشخص برای جلسات وجود ندارد. از جمله مواردی که روی قیمت کلاس‌ها و دوره درمان اثر می‌گذارند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. وضعیت بیمار و نوع اختلال گفتاری و زبانی
  2. مدت و تعداد جلسات لازم برای بیمار
  3. تخصص و تجربه گفتاردرمان‌گر

با مراجعه به مراکزی معتبر که با کارشناسان حرفه‌ای همکاری می‌کنند، خیالتان بابت همه‌چیز از جمله هزینه‌ها راحت خواهد بود. مرکز «توان هاب» نخستین مجموعه ارائه خدمات توانبخشی است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس شده و مجموعه‌ای عالی برای دریافت امکانات گفتاردرمانی آنلاین است. این خدمات با تضمین ارائه می‌شوند و اگر مراجعان از کیفیت کار راضی نباشند، هزینه به آن‌ها بازمی‌گردد. تعرفه دریافتی در توان هاب، به‌ازای هر ۳۰ دقیقه، ۴۹۰ هزار تومان است.

تفاوت گفتاردرمانی آنلاین و حضوری

گفتاردرمانی آنلاین می‌تواند به اندازه روش‌های حضوری مؤثر و مفید باشد. حتی برخی از مزایای آن، واقعاً بیشتر و اثرگذارتر از مراجعه حضوری به مراکز درمانی است. در جدول زیر، سعی کردیم که مقایسه‌ای میان این دو روش داشته باشیم.

 

گفتاردرمانی آنلاین

گفتاردرمانی حضوری

نیاز به ابزارهای اتصال به اینترنت دارد

شاید نیاز به تهیه برخی از وسایل لازم برای درمان باشد

حضور فیزیکی کافی است

درمان‌گر تمام ابزارهای لازم را به همراه دارد

برای بررسی وضعیت بدن مانند تنفس  و حالات آن نیاز به همراهی اطرافیان یا والدین بیمار وجود دارد

درمان‌گر به‌طور مستقیم می‌تواند حرکات، تنفس و حالات بدنی بیمار را بررسی کند

معمولاً هزینه کمتری دارد و نیازی به صرف مخارج رفت‌وآمد هم نیست

گاهی جلسات حضوری گران‌ترند

محدودیت مکانی و زمانی ندارد

دسترسی به متخصص خبره در زمان دلخواه همیشه مقدور نیست

وقت‌گرفتن از متخصصان آنلاین راحت است

گاهی امکان نوبت‌گرفتن برای مراجعه حضوری بسیار سخت و ناممکن است

 

آیا گفتاردرمانی آنلاین به اندازه حضوری موثر است؟

طبق بررسی‌ای که توسط Mayo Clinic انجام شده، در اختلالاتی مانند تلفظ، لکنت خفیف و تأخیر زبانی، گفتاردرمانی از راه دور می‌تواند به‌اندازه درمان حضوری مؤثر باشد. به نقل از گزارش این مرکز:

“Teletherapy is as effective as in-person sessions for many pediatric speech disorders”

همچنین، طبق داده‌های منتشرشده توسط American Speech-Language-Hearing Association (ASHA)، بیش از ۸۵٪ از والدینی که از خدمات آنلاین استفاده کرده‌اند، میزان پیشرفت فرزندانشان را “رضایت‌بخش تا عالی” ارزیابی کرده‌اند.

چرا گفتاردرمانی آنلاین توان هاب را انتخاب کنیم؟

مرکز توانبخشی «توان هاب» یکی از مجموعه‌های معتبر در حوزه ارائه خدمات گفتاردرمانی آنلاین و در منزل است. این مرکز از بهترین و مجرب‌ترین کارشناسان در زمینه‌های مختلف توانبخشی کمک می‌گیرد و با پیگیری مستمر مراجعان خود، در تمام بخش‌های درمان در کنار آن‌هاست. 

گفتاردرمانی بیماران در توان‌هاب با دسترسی آسان به خدمات مطلوب و همکاری با پزشکان انجام می‌شود. این مجموعه در دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع است و با ارائه خدمات آنلاین در کنار امکان استفاده از خدمات حضوری، طیف وسیعی از مراجعان را به نتایج رضایت‌بخش می‌رساند. توان هاب با پشتیبانی ۲۴ساعته در هر ساعت و هر زمانی، کنار شماست.

اگر به هر دلیل، امکان استفاده از خدمات حضوری گفتاردرمانی را ندارید، نباید نگران باشید.خدمات گفتاردرمانی آنلاین توان هاب، به‌اندازه مراجعه حضوری مفیدند و گواه این ادعا، بیماران پرشماری است که نتایج دلخواه و خوشایند دریافت کرده‌اند. 

برای استفاده از گفتاردرمانی آنلاین توان هاب، کافی است در وبسایت مجموعه، شماره تلفن خود را درج کنید تا کارشناسان پشتیبانی برای شروع فرایند مشاوره با شما تماس بگیرند.

 

سوالات متداول

گفتار درمانی آنلاین روشی است که به افراد با مشکلات گفتاری و زبانی کمک می‌کند از طریق ویدئوکنفرانس و ابزارهای دیجیتال با یک گفتار درمانگر حرفه‌ای ارتباط برقرار کنند و جلسات درمانی را به صورت آنلاین برگزار کنند.

افراد با مشکلات گفتاری و زبانی از هر سنی، از کودکان تا بزرگسالان، می‌توانند از گفتار درمانی آنلاین بهره‌مند شوند. این روش برای افرادی که دسترسی به مراکز درمانی ندارند یا نیاز به انعطاف‌پذیری بیشتری در برنامه درمانی دارند، مناسب است.

شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت مجموعه توان‌هاب یا تماس با مرکز، اطلاعات لازم را دریافت کرده و مراحل ثبت نام را تکمیل کنید.

بله، بسیاری از تحقیقات نشان داده‌اند که گفتار درمانی آنلاین می‌تواند به اندازه جلسات حضوری مؤثر باشد، به شرطی که توسط درمانگران ماهر و با استفاده از ابزارهای مناسب انجام شود.

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

نگاهی کلی به گفتار درمانی آنلاین

گفتار درمانی آنلاین روشی برای ارائه خدمات درمان گفتار و زبان از طریق اینترنت است. در این روش درمان، بیمار فارغ از سن و سال، از طریق ابزارهای ویدئو کنفرانس با گفتاردرمانگر ارتباط برقرار می‌کند و از او برای درمان لکنت، اختلالات تلفظ، اختلالات صوتی و یادگیری و به طور کلی تقویت مهارت‌های ارتباطی کمک می‌گیرد.

 

0/5 (0 نظر)
0/5 (0 نظر)