سوال دردناکی که گاهی ما پدر و مادرها باید از خود بپرسیم این است که «آیا کودک من به گفتاردرمانی احتیاج دارد؟» اگرچه دردناک است اما هرگز نباید این موضوع را در صورتی که به راستی ممکن است کودک تان به گفتاردرمانی احتیاج داشته باشد نادیده بگیرید. تاخیر در درمان آسیب های رشدی زبان کودکان می تواند عواقب شدیدی را در سنین بالاترِ کودک تان به همراه داشته باشد.
قبل از آن که شروع به پرسش در مورد نیاز کودک تان به گفتاردرمانی کنید، به دنبال این شاخص ها در روند رشد زبان و گفتار کودک خود باشید.
برای آشنایی با گفتار درمانی می توانید مقاله همه چیز درباره گفتار درمانی را مطالعه نمایید.
برای اطلاعات بیشتر درباره گفتاردرمانی کودک می توانید مقاله گفتار درمانی کودکان را مطالعه نمایید.
اگر می بینید که کودک تان از این شاخص ها عقب افتاده و یا در فهماندن خواسته اش به شما مشکل دارد، توصیه می گردد که در اسرع وقت به یک آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنید. در بسیاری از مواقع غریزه پدر و مادر اشتباه نمی کند، پس در صورتی که احساس کردید کودک به آسیب شناس گفتار و زبان احتیاج دارد، به محض امکان به پزشک مراجعه کنید.
همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر مقاله سن مناسب برای گفتاردرمانی کودکان مطالعه نمایید.
گذراندنِ این شاخص ها را در کودک خود بررسی کنید:
کمی که می گذرد، کودک شما یک ساله شده و وقت آن است که برای بیان برخی کلمات تلاش کند. کودک در ۱۸ ماهگی تلاش می کند تا دو کلمه را به یکدیگر بچسباند. اگر احساس می کنید که کودک تان کلمات اندکی را به کار برده و یا اصلاً صحبت نمی کند، با آسیب شناس گفتار و زبان مشورت کرده و در صورت لزوم به او مراجعه کنید.
همچنین برای اطلاعات درباره کودکان اوتیسم می توانید مقاله گفتاردرمانی برای کودکان اوتیسم مطالعه نمایید.
از حدود سنّ یک و نیم تا دو سالگیِ کودک باید بتوانید چیزی را که کودک تان قصد گفتنش را دارد بفهمید.
کودک تان باید بتواند از حدود سنّ ۱۸ ماهگی کلمات را با یکدیگر ترکیب کند اما اگر تا سنّ ۳ سالگی نمی تواند عباراتی مانند «مامان آمد» و «بابا بازی کن» را بیان کند، در مورد مراجعه به گفتاردرمانی با پزشک مشورت کنید.
اگر کودکی دارید که در دو سالگی در گفتن صامت هایی ساده مانند «پا»، «با» یا «ما» مشکل دارد و یا کودکی سه ساله که نمی تواند صداهایی قوی مانند «گ» یا «ک» را بیان کند، احتمالاً به مشکلات گفتاری مبتلا می باشد. برای اطلاعات کافی درباره بازی های گفتاردرمانی کودکان پیشنهاد می شود مقاله مورد نظر که بازی های گفتاردرمانی کودکان نام دارد مطالعه نمایید.
دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است سبب تاخیر در تکامل مهارت های زبانی و گفتاری یک کودک گردد. برخی از شایع ترین عوامل جسمی و ذهنی که سبب کُندی کودک در فراگیری مهارت های زبانی و گفتاری می گردد عبارتند از:
گفتار به صداهای آوایی که ما در حین صحبت از خود تولید می کنیم اتلاق می شود. مشکلات گفتار شامل لکنت، دشواری در تلفّظ کلمات و سایر اختلالات مربوط به صدا می باشد.
و اما منظور از زبان، ارسال و دریافت اطلاعات از طریق صحبت، اشارات و نوشتن می باشد. اگر کودکی مبتلا به اختلالات زبانی باشد، در انتقال تفکّر خود به شما و یا فهم آنچه که شما به او می گویید دچار مشکل می شود. درباره گفتاردرمانی بزرگسالان چه می دانید ؟ برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود مقاله گفتاردرمانی برای بزرگسالان را مطالعه نمایید.
شما ممکن به کرّات به دنبال نشانه هایی بودید تا در صورت نیاز کودک خود به گفتاردرمانی آن را تشخیص دهید. اگرچه رشد زبان و گفتار به ژنتیک افراد نیز بستگی دارد اما محیطی خوب و تشویق کننده می تواند رشد کودک شما را سرعت ببخشد. اکنون به شرح روش هایی خواهیم پرداخت که شما می توانید از طریق آن ها در برابر اختلالات زبانی و گفتاری به کودکان خود کمک کنید:
مداخلات زودهنگام کلیدی اساسی برای درمان مشکلات زبانی و گفتاری کودکان می باشد. بنابراین اگر احساس می کنید که کودک تان به شاخص های رشدی متناسب با سنّ خود نرسیده است، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
آسیب شناس گفتار و زبان از مقیاس ها و تست های استانداردی استفاده کرده و به شاخص های موجود برای گفتار و زبان کودک نیز توجه می کند تا به تشخیص نهایی برسد.
میخواهید این خدمات را از بهترین درمانگران دریافت کنید؟ برای مشاوره رایگان ثبت درخواست کنید یا تماس بگیرید.
آشنایی با گفتاردرمانی در منزل توان هاب
برای اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های گفتاری و زبانی کودکان در سنین مختلف و روش های گفتاردرمانی مناسب آنها، می توانید به مقالات گفتاردرمانی برای کودک 2 ساله، گفتاردرمانی برای کودک 3 ساله و گفتاردرمانی برای کودک 5 ساله مراجعه نمایید
هنگامی که آسیب شناس گفتار و زبان نیاز و یا عدم نیاز کودک شما به گفتاردرمانی را مورد بررسی و سنجش قرار می دهد، به موضوعاتی از جمله موارد زیر توجه می کند:
اگر در کودک شما اختلالی تشخیص داده شود، بایستی با آسیب شناس گفتار و زبان همکاری کنید. معمولاً آسیب شناسان گفتار و زبان شما را تشویق به مشاهده و یادگیری فعالیت ها و تمریناتی می کنند که می توانید آن ها را در منزل نیز با کودک اجرا کنید.
گاهی نگرانیِ بیش از حد ممکن است باعث شود که کودک خود را نیازمند به خدمات گفتاردرمانی ببینید، در حالی که شاید او در سطحی طبیعی از رشد خود قرار داشته و یا تنها کمی با شاخص های کلّیِ رشد فاصله داشته باشند. برای شفاف سازیِ انتظاراتی که می توانید از کودک خود در هر سن داشته باشید، همواره به مطالعه شاخص های رشدیِ کودکان در هر سن بپردازید.
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…