گفتاردرمانی برای لکنت کودکان تصمیم مهمی است که باید توسط والدین کودک گرفته شود. بسیاری از والدین نگرانند که بردن کودک برای معالجه باعث افزایش آگاهی وی در مورد لکنت زبان و در نتیجه تأثیر منفی می شود، یا در مورد بهترین زمان برای شروع درمان کودک خود اطمینان ندارند، به ویژه هنگامی که توصیه های متناقضی از اطرافیان دریافت می کنند مثل “صبر کنید و ببینید چه می شود”.
متأسفانه هیچ راهنمای قطعی در مورد بهترین زمان شروع گفتاردرمانی برای کودکان وجود ندارد، اگرچه بیشتر متخصصان گفتاردرمانی، شروع درمان را در 6-12 ماه پس از اولین لکنت توصیه می کنند. البته چیزی که مشخص است این است که گفتاردرمانی برای لکنت کودکان دارای نتایج مثبتی برای همه می باشد، با این تفاوت که نتایج برای کودکان مختلف متفاوت است.
در نتیجه گفتاردرمانی برای لکنت کودکان، برخی از کودکان قادرند لکنت را به طور کامل از بین ببرند. برخی دیگر استراتژی هایی را یاد می گیرند که به آنها کمک می کند تا کمتر لکنت داشته باشند، و عده ای از کودکان دیگر یاد می گیرند به روشی راحت تر و کم تنش صحبت کنند حتی اگر برخی از لکنت ها هنوز قابل توجه باشد. از همه مهم تر، همه کودکان می توانند یاد بگیرند که در مهارت های گفتاری خود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند، هر چقدر هم که هنوز لکنت زبان داشته باشند.
تصمیم گیری برای بردن کودک به گفتاردرمانی برای لکنت زبان گام مهمی در کمک به کودک است. هنگامی که این تصمیم را گرفتید، کسب اطلاعات در مورد لکنت و گفتاردرمانی برای لکنت به شما کمک می کند تا در موارد زیر بهتر تصمیم بگیرید:
لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که شامل مشکلات مکرر و قابل توجهی در روان بودن و جریان طبیعی گفتار است. افرادی که لکنت دارند می دانند چه می خواهند بگویند، اما در گفتن آن مشکل دارند. به عنوان مثال، آنها ممکن است یک کلمه، یک هجا، یا یک صامت یا یک مصوت را تکرار یا طولانی کنند. یا ممکن است در حین گفتار مکث کنند زیرا به یک کلمه یا صدای مشکل دار رسیده اند.
لکنت زبان در بین کودکان خردسال به عنوان یک قسمت طبیعی از یادگیری صحبت کردن معمول است. کودکان خردسال ممکن است به دلیل اینکه توانایی های گفتاری و زبانی آنها به اندازه کافی رشد نکرده است تا بتوانند آنچه را که می خواهند بگویند، لکنت داشته باشند.
با این حال، گاهی اوقات، لکنت زبان به یک بیماری مزمن تبدیل می شود که تا بزرگسالی ادامه دارد. این نوع لکنت می تواند در عزت نفس و تعامل با سایر افراد تأثیر بگذارد.
لکنت زبان چیزی فراتر از نارسایی ها است. لکنت زبان همچنین می تواند شامل تنش و احساسات منفی هنگام صحبت کردن با دیگران باشد. ممکن است مانع از نحوه صحبت فرد با دیگران شود. یا ممکن است فرد بخواهد لکنت زبان خود را پنهان کند. بنابراین، ممکن است از گفتن برخی کلمات یا موقعیت های خاص اجتناب کند. به عنوان مثال، اگر مکالمه تلفنی باعث لکنت بیشتر شما بشود، مایل نیستید با تلفن صحبت کنید.
لکنت زبان می تواند روز به روز تغییر کند. ممکن است مواقعی باشد که تسلط کامل دارید و یا زمان هایی باشد که لکنت زبان بیشتری دارید. استرس یا هیجان می تواند منجر به لکنت بیشتر شود.
کودکان و بزرگسالانی که دچار لکنت هستند می توانند از درمان هایی مانند گفتاردرمانی، استفاده از وسایل الکترونیکی برای بهبود تسلط به گفتار یا درمان شناختی رفتاری بهره مند شوند.
مقاله درمان لکنت زبان کودک سه ساله از دست ندهید.
علائم و نشانه های لکنت ممکن است شامل موارد زیر باشد:
مشکلات گفتاری لکنت ممکن است با موارد زیر همراه باشد:
ممکن است متوجه رفتارهایی مانند تکان دادن سر یا پلک زدن مکرر شوید. گاهی اوقات افرادی که لکنت زبان دارند از این رفتارها برای جلوگیری از لکنت زبان استفاده می کنند. آنها همچنین ممکن است از به کار بردن کلمات خاصی اجتناب کنند یا از کلمات متفاوتی برای جلوگیری از لکنت زبان استفاده کنند.
احساسات و طرز برخوردها می توانند بر لکنت زبان تأثیر بگذارند. لکنت ممکن است هنگامی که فرد هیجان زده، خسته یا تحت استرس است یا احساس خودآگاهی، عجله یا فشار دارد، بدتر شود. شرایطی مانند مکالمه در مقابل گروه یا مکالمه تلفنی برای افرادی که لکنت زبان دارند، می تواند دشوار باشد.
با این حال، بیشتر افرادی که لکنت دارند وقتی با خود صحبت می کنند و هنگامی که آواز می خوانند یا با هم صحبت می کنند می توانند بدون لکنت صحبت کنند.
مطالعه مقاله راهنمای جامع درمان لکنت زبان از دست ندهید.
برای کودکان در سنین 2 تا 5 سال معمول است که دوره هایی را پشت سر بگذارند که لکنت داشته باشند. برای بیشتر کودکان، این بخشی از یادگیری صحبت است و خود به خود بهتر می شود. با این وجود، لکنت زبانی که ادامه داشته باشد ممکن است برای بهبود تسلط بر گفتار به درمان نیاز داشته باشد.
اگر لکنت زبان شرایط زیر را پیدا کرد بهتر است که به متخصص گفتاردرمانی مراجعه شود و یا از خدمات گفتاردرمانی در منزل استفاده گردد:
پیشنهاد می دهیم مطالعه مقاله درمان لکنت زبان ناشی از ترس از دست ندهید.
محققان همچنان به مطالعه علل اصلی لکنت می پردازند. ترکیبی از عوامل ممکن است در این امر دخیل باشد. دلایل احتمالی لکنت زبان عبارتند از:
همچنین مجموعه توان هاب در شهر شیراز خدمات توانبخشی در منزل دارد که می توانید با گفتار درمانی در منزل شیراز بیشتر آشنا شوید.
تسلط بر گفتار می تواند به دلایلی غیر از لکنت مربوط به مراحل رشدی، مختل شود. سکته مغزی، ضربات مغزی یا سایر اختلالات مغزی می تواند باعث تکلم کند یا دارای مکث یا صداهای مکرر شود (لکنت عصبی).
تسلط بر گفتار همچنین می تواند به خاطر پریشانی عاطفی مختل شود. گویندگانی که لکنت زبان ندارند، در صورت عصبی بودن یا احساس فشار ممکن است عدم تسلط بر گفتار را تجربه کنند. این شرایط ممکن است کار را برای گویندگانی که لکنت دارند، سخت تر نیز بکند.
مشکلات گفتاری که پس از یک ضربه عاطفی (لکنت روانشناختی) ظاهر می شوند غیرمعمول است و لکنت رشدی نیستند.
احتمال لکنت در مردان بسیار بیشتر از زنان است. عواملی که خطر لکنت زبان را افزایش می دهند عبارتند از:
همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تمرینات کودک برای گفتاردرمانی به مقاله 14 تمرین گفتاردرمانی برای کودکان مراجعه نمایید.
لکنت می تواند منجر به موارد زیر شود:
مطالعه مقاله گفتار درمانی کودکان را از دست ندهید.
تشخیص توسط یک متخصص گفتاردرمانی انجام می پذیرد. گفتاردرمانگر صحبت کردن کودک را در شرایط مختلف بررسی می کند و همچنین امکان دارد که در موارد زیر درباره ی کودک با شما صحبت کند:
پس از ارزیابی جامع توسط متخصص گفتاردرمانی، می توان در مورد بهترین روش درمانی تصمیم گرفت. چندین روش مختلف برای درمان کودکان و بزرگسالانی که لکنت زبان دارند، در دسترس است. به دلیل مسائل مختلف و نیازهای فردی، یک روش یا ترکیبی از روش ها که برای یک شخص مفید است، ممکن است برای شخص دیگر به همان اندازه موثر نباشد. روش درمان به یکی یا چند مورد از موارد زیر بستگی خواهد داشت:
گفتاردرمانی برای کودکان با توجه به سن آنها متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های گفتاری و زبانی کودکان در سنین مختلف و روش های گفتاردرمانی مناسب آنها، می توانید به مقالات گفتاردرمانی برای کودک 2 ساله، گفتاردرمانی برای کودک 3 ساله و گفتاردرمانی برای کودک 5 ساله مراجعه نمایید.
روند درمان ممکن است همه لکنت ها را از بین نبرد، اما می تواند مهارت هایی را آموزش دهد که به موارد زیر کمک می کند:
اگرچه برخی از داروها برای لکنت زبان امتحان شده اند، هنوز هیچ دارویی برای کمک به مشکل اثبات نشده است.
مقاله گفتاردرمانی برای بزرگسالان را مطالعه نمایید.
میزان گفتاردرمانی مورد نیاز و مدت زمان آن به یکدیگر وابسته هستند و معمولاً برای هر کودک متفاوت است. تصمیم گیری در مورد میزان نیاز به درمان و تعداد دفعاتی که باید برنامه ریزی شود معمولاً پس از ارزیابی انجام می شود.
اگر والدین کودکی هستید که لکنت زبان دارد، این نکات می تواند به شما کمک کند:
مطالعه مقاله درمان لکنت زبان ناگهانی در کودکان از دست ندهید.
برقراری ارتباط با افرادی که لکنت دارند یا فرزندشان دارای لکنت است می تواند برای کودکان و والدین مفید باشد. چندین سازمان گروه های پشتیبانی را ارائه می دهند. همراه با تشویق، اعضای گروه پشتیبانی ممکن است توصیه ها و نکاتی را ارائه دهند که ممکن است شما در نظر نگرفته باشید.
برای اطلاعات درباره کودکان اوتیسم می توانید مقاله گفتاردرمانی برای کودکان اوتیسم مطالعه نمایید.
قبل از ویزیت اولیه، لیستی تهیه کنید که شامل موارد زیر باشد:
آیا تا به حال حس کردهاید که درک مفاهیم ساده ریاضی برای شما یا کودکتان…
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا خواندن یک متن یا درک…
شاید تا حالا برای شما پیش آمده باشد که بخواهید مطلبی بنویسید و کلمات زیبایی…
مچ پای ما از استخوانهای ریز و ظریفی تشکیل شده است که در اثر ضربه…
درای نیدلینگ یا سوزن خشک نوعی درمان است که برای رفع درد و مشکلات حرکتی…
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد ممکن است دچار آن شوند، سیاتیک نام دارد.…